Játszóházról

A MI JÁTSZÓHÁZUNK:

Hatalmas ablakokon beáradó napsütés, vidám színek, barátságos hangulat és csupa MESÉS FAJÁTÉK köszönti a hozzánk betérő családokat a Csizmás Kandúr Játszóházban, Zuglóban!

Egyszer volt, hol nem volt... régóta gondolkodtunk egy különleges, eredeti ötleten alapuló játszóház létrehozásán a XIV. kerületben! Lehet, hogy a családunkban növekvő gyermekek is inspiráltak bennünket?
Ötletünk megvalósításához kerestünk társakat és meg is találtuk őket, Németh Márta építész és Kő Boldizsár iparművész személyében. Jó gondolatnak találtuk, hogy játszóházunk egy közkedvelt mese motívumaira alapozva építse fel kreatív, mozgásfejlesztő játékait.
Igy választottuk a nagyon népszerű Csizmás Kandúr meséjét, Boldizsár megtervezte és kifaragta a mesei fordulatok, próbatételek, kalandok egyes állomásait jelképező játékokat: a lengőajtón a Csizmás Kandúrt, a malmot, a szamárfogatot, a csónakot a folyón, a királyi várat, a vitézekkel való küzdő játékokat és igy tovább… magát a mesét két szép fa táblán elhelyezett golyóbis útvonala mutatja.

Ezek mellett persze fellelhető nálunk az elmaradhatatlan csúszda, a trambulin, a pörgettyű, a labirintus, a zenesarok, a babaszoba, a lengőkötél, a kerek hinta és a sort még folytathanánk!
Galériánkban elhelyezett képek helyettünk is beszélnek!

A Csizmás Kandúr Játszóház tervezője Kő Boldizsár iparművész, grafikus, és szobrászművész.

Játszóházunk az elmúlt három évben tovább bővült kiscsoportos művészeti- és fejlesztő foglalkozásokkal, mozgásórákkal, angol nyelvű foglalkozásokkal, kézműves szakkörrel, rendezvényekkel, táborokkal.
Termeink bérelhetőek, születésnapi zsúrok rendezésére kíválóan alkalmasak.

Zuglói óvodás csoportoknak kedvezményesen kínálunk játékidőt.

Az elmúlt évben megnyitottuk a LEGO szobánkat és a Pagony olvasósarkot. Büfénkben hideg és meleg italokkal, ropgtatni valókkal várjuk a szülőket és a gyerekeket.

Az év minden napján kölcsönözhetnek és viselhtenek jelmezeket a Játszóházban, ezen kívül a pultnál bármilyen napszakban kérhető csillámtetoválás.

Örülünk, hogy, a szó legnemesebb értelmében vett JÁTÉK -TERET nyithattunk meg 2014. év elején Zuglóban.