A lányok is motorozhatnak!

Gyakran mesélik és emlegetik, hogy amikor kicsi voltam, mindig motorosat játszottam. Ha szülinapom volt, vagy éppen beszabadultam egy játékboltba, nem Barbie babákért, hanem játék motorokért könyörögtem a szüleimnek. Amikor megkérdezték tőlem, hogy miért pont a motorokra esett a választásom, mindig dühösen kiabáltam: “A lányok is motorozhatnak!”. Erre a felnőttek mindig csak mosolyogtak magukban, és ilyesmiket mondtak: “Majd kinövi…”. Én azonban nagyon makacs gyerek voltam, és a makacs gyerekből makacs felnőtté váltam: így hát bebizonyítottam, hogy nem, “nem növi ki”. Ugyanis én tényleg motoros lettem. A régi játék motorjaim is megvannak még, egész hatalmas gyűjteményem van belőlük, és a világért sem engedném hogy bárki kidobja őket. Még ma is gyakran kapok családtagoktól, barátoktól vicces ajándékként játék motort. A valóságban sokkal több motoros lány van, mint hinnénk. Kíváncsi lennék, vajon nekik is annyit mondogatták-e, hogy “majd kinövi”… Nekem egy egész csapatnyi motoros barátnőm van, akikkel együtt szoktunk túrákat szervezni. Már nagyon gyakorlottak vagyunk, azonban a legjobbakkal is történnek balesetek.

Mi ilyenkor a motortire.hu weboldalhoz szoktunk fordulni segítségért. Amikor először rátaláltam erre a felületre, annyit írtam be a Google-ba, hogy “motorgumi árak“. Akkor éppen a gumim ment tönkre egy félelmetes defekt miatt. Még az a szerencse, hogy nekem nem lett semmi komolyabb sérülésem. A motorom viszont sürgős gyógyításra szorult. A motortire.hu honlapján hamar megtaláltam, hogy hol vannak a motorgumi árak. Egy részletes keresőt vettem észre az oldal tetején. Ebben be tudtam állítani, hogy milyen márkájú, milyen típusú, milyen méretű (magasság, szélesség, átmérő) gumi érdekel, sőt még azt is megadhattam, hogy használtan vagy újonnan szeretnék-e vásárolni. Én mindig azt szoktam beállítani, hogy új termékeket szeretnék látni az eredmények között. Jobban bízok az olyan gumiban, amit még senki sem használt előttem, valamint az is egy fontos szempont, hogy mivel rengeteget használom a járművem, nem szeretném ha idő előtt elkopna a kerék. És hát az én motorom a legjobbat érdemli! Annyi lejtőn és emelkedőn keresztül mentünk már együtt (a szavak átvitt, és szó szerinti értelmében egyaránt). Ennek ellenére természetesen azokat is teljesen meg tudom érteni, akik anyagi okok miatt nem tudják megengedni maguknak az új kerék vásárlását. Az ő számukra nagy segítség, hogy használt gumik is elérhetők. A webshopban mindig akadnak akciók is, melyeket szintén meg tudunk tekinteni itt. Miután tájékozódtam a motorgumi árakkal kapcsolatban, felfedeztem, hogy a motortire.hu-nál nem csak eladással, de szervizzel is foglalkoznak.

A szerviz Budapesten található. Érdekes, hogy ugyanazon a címen egy autószerelő is működik. Véleményem szerint ez egy nagyon hasznos együttműködés, hiszen én magam is azok táborát erősítem, akik motorral és autóval szintén rendelkeznek. Biztosra veszem, hogy ezzel nem vagyok egyedül, és rajtam kívül másoknak is megkönnyebbülést jelent, hogy nem kell külön helyre vinniük a két-és négykerekű járgányaikat. Az autószervizről is tájékozódhatunk egy rövidebb leírás segítségével, illetve a hozzá tartozó webcímet elhelyezték a felületen. A motor és robogó szerviznek van saját YouTube csatornája, melyen a szerelési munkálatokról és a szerviz épületéről nézhetünk meg videókat. A szereléseikre hat hónapnyi garancia érvényes. Olyan gumik szerelését is vállalják, amelyeket nem náluk vásároltunk; de miért vásároltuk volna máshol, ha itt is megtalálhatunk mindent ráadásul egy helyen!