Házhoz megy az egészség

A faluban, ahol lakunk, van egy kis zöldséges boltunk. Csak és kizárólag bio gyümölcsöket és zöldségeket árulunk, és a nagy részét, amit csak lehetséges, mi termeljük meg. A szüleim indították ezt a vállalkozást még a kilencvenes években, de mióta az eszemet tudom, én is besegítek nekik. Az a tervem, hogy egyszer átveszem az üzletet tőlük, de addig még nagyon sokat kell tanulnom.

Régebben a boltban pakolni segítettem, aztán egy ideig kasszáztam is. Lassan egy éve azonban, mióta kitaláltam, én vagyok a zöldséges futár. A boltunk sajnos eléggé a falu szélén van, ezért a túloldaláról elég nehezen megközelíthető. Így is szép nagy (a lehetőségekhez képest) vásárlókörünk van, de ezt bővíteni szerettük volna. Ekkor találtam ki, hogy a falun belül házhoz szállítjuk a neten vagy telefonon rendelt zöldségeket és gyümölcsöket. 2 kg-nyi rendeléstől ingyenes az házhozszállítás, az alatt 100 Ft. Ez teljes mértékben az én ötletem volt, és nagyon büszke vagyok rá, mert sikerült csaknem kétszeresére növelni a forgalmunkat.

Annyit dolgoztam már ezelőtt is az üzletben, hogy sikerült összeszednem a pénzt egy autóra. Ezzel a kocsival viszem házhoz a rendeléseket. És ugyan a benzinköltséget állja a bolt, az autót nekem kell karbantartanom. Használtan vettem egy régi ismerősünktől, aki méltányos áron adta az autót a téli és nyári gumi szettekkel együtt. Mivel azonban az autóm most már a munkaeszközöm is, igaz hogy csak a faluban, de sokkal többet használom, mint azelőtt.

Nemrég el is kellett vinnem szervizbe, mert kilyukadt a kipufogója. Ekkor mondta a szerelő, Jani bácsi, hogy le kéne cserélni a nyári gumikat, mert már igencsak elhasználódtak. Kérdeztem is János bátyámat, hogy honnan vegyek én gumit, mert egyáltalán nem értek hozzá, ő meg nem tud most hozni. Azt mondta, keressem meg a fiát, ő valami honlapról rendelt a napokban, és nagyon jó áron kapta meg a gumikat.

Meg is kerestem Jancsit, János bácsi fiát, aki a gumidiszkont.hu-t ajánlotta. Kértem, hogy segítsen a keresésben, mert annyit értek hozzá, mint tyúk az ábécéhez, de mondta, hogy ő most nem ér rá, és különben is, egyszerű kezelni az oldalt, menni fog nekem is.

Nem volt mit tenni, egyedül álltam neki a keresésnek. Be kell, hogy valljam, tényleg nem egy agysebészet gumikat keresni az oldalon. 3 keresési lehetőség van, én az autó típusa szerinti keresést választottam, mert az tűnt a legegyszerűbbnek. Az is volt, pár adat beírása után már sorakoztak is fel a gumik jobbnál jobb árakon. Ki is választottam a megfelelőket, és megrendeltem. Mivel még dél előtt adtam le a rendelést, írták, hogy már másnap mehetek érte az átvételi pontra. Villámgyorsan meg is volt az egész.

Amúgy a honlapon rengeteg információt is lehet találni a gumikkal kapcsolatban. Leírják, hogy melyik jelölés mit jelent és különböző fogalmakat magyaráznak meg, amik gumis körökben gyakorta használatosak.

Ezen felül megtudhatjuk a nyitóoldalról, hogy melyek az aktuálisan legkedveltebb nyári és téli gumik, valamint hogy hol vannak az átvételi pontok és hogy ez egy teljesen magyar cég.

Szerencsére az egyik átvételi pont egy köpésre volt tőlünk. Másnap el is mentem a gumikért, kifizettem, és elhoztam őket, semmi probléma nem volt. Még aznap délután János bácsi fel is rakta nekem őket, így másnap már az új gumikkal állhattam munkába.