Sehol sem találtuk a gázcseretelepet…

Itt a nyár, az ember sokkal könnyebben meg tud kívánni egy finom, frissen érett gyümölcsöt. Ráadásul a gyümölcsökben lévő vitaminok nagyon hasznosak és fontosak is a szervezetünk számára. Segítenek az immunrendszerünk erősítésében is. Az pedig, ha az ember kimegy a kertbe, odalép egy gyümölcsfához és onnan falatozik, az egy külön élmény.

Egy pár hete a barátomnál voltam. Náluk jó nagy kert van a házhoz, úgyhogy van egy-két gyümölcsfájuk. Mikor ott voltam épp akkor érett a sárgabarack. Egyből ki is mentünk és megkóstoltuk. Annyira finom volt, hogy el sem hittem. Nagyon rég ettem olyan zamatos, ízletes és édes barackot.

Miután eltüntettük a fél fát, mennünk kellett kicserélni a gázpalackot, ugyanis kifogyott náluk. A gázpalack egyébként nagyon hasznos tud lenni, ha az embernek van autója. Nekünk sajnos nincs, úgyhogy már nem használjuk, mert nagyon macerás lenne elcipelni a gázcseretelepre. Szóval a barátom bepakolta a kocsiba a palackot és mentünk is kicseréltetni. A vicces az volt, hogy beálltunk egy benzinkútra. Néztünk jobbra, balra, de sehol sem láttuk a gázpalackos részt.

A barátom esküdözött, hogy tuti itt kell lennie, de egyértelművé vált egy tíz perc után, hogy valami nem oké. Úgyhogy kihajtottunk. Akkor esett le neki, hogy száz méterre van egy másik benzinkút, és bizony onnan szokta hozni a gázt. Nagyon nevettünk ezen, hogy ennyit kerestük, de nem volt sehol az a gázcseretelep.

De végül szerencsére megtaláltuk a megfelelő helyet és sikeresen ki is tudta cserélni a palackokat. Igaz, hogy hazafele össze-vissza borult a csomagtartóban és minden koppanásnál fogtuk a fejünket, hogy nehogy baja essen a kocsinak vagy a palacknak, de szerencsére hazaértünk vele épségben. Otthon ki is raktuk és már főztük is rajta a vacsorát a nagy örömünkre, ugyanis már nagyon éhesek voltunk. Desszertnek pedig nem maradhatott el a fáról frissen szedett gyümölcs.