Egészséges életmódhoz hozzátartozik a bőrünk ápolása is

Nagyon szeretek főzni és sütni egyaránt. Szerencsére a férjem is, így sokszor együtt főzünk a konyhában, és mindig nagyon jól szórakozunk. Ő szakács, én mondjuk nem, de így is nagyon jó párost alkotunk a konyhában is. Néha, ha éppen úgy tartja kedvünk, kipróbálunk valami újat, amit idáig még nem készítettünk el. Vagy lehetséges, hogy ő már igen, azonban közösen még nem csináltuk. Néha előfordul, hogy bio ételekkel is kísérletezgetünk. Neki sok mindent kell tudnia, hiszen bármit kérhetnek tőle az étteremben. Mi is kipróbáltuk otthon és egész jól bejött a dolog, bár azt nem mondom, hogy át fogunk térni erre, de lehet, hogy néha bio ételekből fogunk majd főzni.

Fontosnak tartjuk az egészséges táplálkozást, általában mindig egészséges összetevőkből főzünk, persze azt nem állítom, hogy néha nem szoktunk pizzát rendelni és nachost enni filmnézés közben, de igyekszünk odafigyelni arra, hogy egészséges életmódot folytassunk. Minden nap a legfontosabb vitaminokat is bevesszük, hogy egészségesek maradjunk. Én gyakran voltam régebben beteg, egy kisebb zápor után, ha eláztam, másnap már meg is voltam fázva. Hozzá kell tennem, hogy akkor nem figyeltem oda arra, hogy vitaminokat szedjek, egészségesen táplálkozzak és sportoljak is.

Az egészséges életmódba beletartozik nekem az is, hogy odafigyeljek a bőrömre is. Hiszen az egészségtelen táplálkozás a bőrünkön is látszódik. Másrészről pedig az is fontos, hogy a bőrünket megóvjuk a káros anyagoktól és rendszeresen hidratáluk. A hidratáló krém, amit használok már legalább fél éve, nagyon jó szolgálatot tesz, ugyanis azóta semmilyen panaszom nincs a bőrömre. Előtte nagyon száraz volt és bármivel kentem, semmi nem segített rajta. Azonban mióta ezt a krémet használom, semmi baja nincs a bőrömnek.

Ajánlottam másoknak is, hogy használják, hiszen nem kerül sokba, könnyen beszerezhető, és rendszeres használat mellett pedig gyönyörűvé varázsolja a bőrt. Anyukámnak is vettem egyet pár hónappal ezelőtt, ő is nagyon szereti. Sokan azonban semmilyen hidratáló krémet nem használnak. Nem is értem, azt hogyan lehet, az én bőröm biztosan nem bírná, ha nem kenném semmivel sem. Ez olyan, mint a naptej. Rengetegen nem használják és így fekszenek ki a napra akár órákra is. Lehet, hogy először nem égnek le, de ebből hatalmas problémákat okozhatnak magunknak. És ebbe nem gondolnak bele. Szerintem ez felelőtlenség.

Erről mindig eszembe jut, hogy az emberek mennyit tudnak magukra panaszkodni. Rengetegszer lehet ezt hallani, hogy valaki arra panaszkodik, hogy el van hízva, mások arra, hogy töredezik a haja, vagy, hogy a bőre milyen csúnya, pedig igazából minden ellen lehet tenni. Nem kell mindennap hamburgert enni és kólát inni, és akkor nem lesznek plusz kilók. Ha rendesen ápolja valaki a haját, akkor attól ugyanúgy tudja festeni és mégsem lesz töredezett a haja, és lehetne még sokáig folytatni ezt a sort. Régebben velem is előfordult ez, de azt mondtam magamnak, hogy na, most aztán elég legyen, saját magamat is ugyanúgy hergelem azzal, hogy nyafogok. És attól amúgy sem lesz jobb, tenni kell ellene.

Próbálom néhány ismerősömnek is ezt a tapasztalatot átadni, miszerint hiába nyafogunk egész nap, attól semmi nem lesz jobb és a változásért mindig tenni kell. Van, aki megfogadja, más erre is rávágja, hogy jó, akkor holnaptól diétázom, sportolok, egészségesen étkezem, de mégsem csinálják. Mindenkinek a szíve joga eldönteni, hogy mit csinál. Én örülök neki, hogy a hozzám közel álló személyek tesznek azért, hogy nekik jó legyen, képesek a változtatásra és jól érzik magukat. A férjem is ugyanúgy használja például a hidratáló krémet, mert neki is fontos, hogy egészséges legyen kívül-belül.

Összefoglalva pedig nem is tudok mást mondani, csak azt, hogy néha nem értem az embereket. A saját egészségükről van szó és sokszor semmit nem tesznek ellene, hogy az jobb legyen. Vannak persze olyanok, akik aztán rájönnek, hogy rossz úton haladnak, és megpróbálnak új életmódra áttérni, ami szerintem helyes dolog. Mi is ezt tettük, és sokkal jobban érezzük magunkat, mint előtte.