Fontos, hogy szedjük a vitaminokat

A kicsinek nem mondható gyógyszeres dobozomban otthon rengeteg minden megtalálható. Szinte lassan nincs olyan gyógyszer, ami nálam nem lenne megtalálható. Mint egy gyógyszertár, lassan úgy érzem magam. Ami nem baj, mert ha bármikor bármi bajom van, vagy akár a páromnak, akkor csak kikeresem a megfelelő gyógyszert a bajunkra és már remélhetőleg a probléma meg is van oldva.

Van fájdalomcsillapító, köhögés elleni gyógyszer, különböző porok, amiket vízben kell feloldani és segítenek legyőzni a náthát. Ezen kívül számtalan más gyógyszer is van még, ilyen például az Eurovit multilong tabletta is. Abból elég sok van, hiszen mindketten szedjük a párommal, így mindig van belőle otthon utánpótlás. Fontosnak tartjuk mi is, hogy rendszeresen beszedjük a vitaminokat, hogy aztán ne legyünk betegek. A betegség amúgy is mindent elront, ha nagyon lebetegszem, akkor az ágyból sem tudok kimászni. Olyan állapotban dolgozni, vagy bármit is csinálni, nagyon nehéz, vagy éppen lehetetlen. Nekem például lehetetlen, főleg, ha lázas is vagyok, akkor nem tudok csinálni semmit, csak feküdni az ágyban.

Ahhoz, hogy az ilyen eseteket megelőzzem, és a párom se legyen beteg, ajánlás által elkezdtük szedni ezt a tablettát. Egyáltalán nem drága, az íze sem rossz, és úgy érzem, hogy tényleg van értelme szedni, mert nem vagyok beteg. Azt nem mondom, hogy soha nem vagyok beteg, de sokkal ritkábban talál meg engem egy-egy betegség, mint előtte. Volt régebben olyan, hogy egy megfázással akár két hétig is szenvedtem otthon, és semmit nem tudtam csinálni, még dolgozni sem tudtam. Eléggé kellemetlen volt, főleg, hogy akkor felhalmozódtak a munkáim, és mivel senki nem tudja megcsinálni azokat helyettem, miután meggyógyultam, nagy sebességbe kellett kapcsolnom, hogy a munkám végére érjek, és ne csússzak el még jobban.

Fontosnak tartom, hogy az ember odafigyeljen saját magára, mert a betegségek sokáig lappanghatnak, anélkül, hogy észrevennék, hogy gond van. Nem csak az a fontos, hogy mit és hogyan csinálunk.  Például egészséges életmód, tehát sportolás és minden hasonló. Fontos, hogy a megfelelő vitamin bevitel is meglegyen, különben ugyanúgy lebetegedhetünk, ha az immunrendszerünk le van gyengülve.

Szóval minden nap szépen beszedjük mind a ketten az Eurovit multilong tablettát, egészségesen étkezünk mellette – na, jó, néha becsúszik egy pizza, de nem hetente, mint amikor nem figyeltünk oda rá, hogy mit eszünk – és, bár még nehezen vesszük rá magunkat, de néha sportolni is eljárunk. A szüleimnek is ajánlottam, hogy szedjék, mert tényleg nagyon jó. Anyukám ilyen szempontból nagyon könnyű eset, mert, amit kell, azt igenis beszedi. Apukám viszont utálja a bogyókat, ugyanúgy, mint én kiskoromban. Neki kellett egy kis idő, míg rájött, hogy sajnos felette is kezd már eljárni az idő, és az öregséggel hamarabb jönnek a betegségek, mint előtte, ezért jobb, ha megelőzi őket és ő is elkezdi szedni a tablettát.

A barátaim is szednek vitaminokat, van, aki az Eurovit multilong tablettát kezdte el szedni az ajánlásomra, vagy éppen átváltott rá. De persze vannak olyanok is, akik maradtak annál, amit idáig is szedtek. Amivel semmi gond nincsen, a lénye az, hogy szedjünk vitaminokat, mert az nagyon fontos. A rohanó világban, amiben most élünk, nagyon gyakran előfordulhat, hogy az embernek nincs ideje arra, hogy otthon főzzön magának másnapra a munkába, vagy bármi előfordulhat, és inkább útközben gyorsan bedob valamilyen gyorskaját. Ami sok embernek kikészíti a gyomrát egy idő után, és a hasfájásra és minden egyébre gyógyszert szednek be. A gyógyszerek, mint például az antibiotkumok is gyengítik az immunrendszert, ezért mondom mindenkinek és próbálom nagyon kihangsúlyozni, hogy szedjünk vitaminokat, hogy a bajt elkerülhessük. Nem a legjobb móka, ha nyáron lebetegszik az ember és nem tud például nyaralni menni emiatt. De télen sem a legjobb elfoglaltság betegség miatt otthon lázasan feküdni. Szóval szedjen mindenki vitaminokat, mert az tényleg nagyon fontos. Ha csak nem akar esetleg valaki hetekig feküdni otthon az ágyban és unatkozni.