Vissza a gyümölcsökhöz

A legtöbb ember a vitaminoknak nem tulajdonít elég nagy jelentőséget. Nem is próbálnak meg semmilyen módon bejuttatni megfelelő mennyiséget a szervezetükbe. Fiatalon még nem látszik ennek annyira hátránya, de idősebb korban már inkább. Gyerekkoromban sok zöldség és gyümölcs volt otthon, ettem is állandóan. Amikor csak tehettem, kimentem a kertbe, és ettem fel sorban, amit csak lehetett. Ennek mondjuk sokszor nem örültek. De cserébe segítettem is összeszedni mindig a friss termést. Középiskolás koromban, ahogy elkerültem a kollégiumba, ezt az egészséges életet teljes mértékben elfelejtettem. De nem csak én, körülbelül a kollégium 90 %-a nem tudta, mi az a vitamin. Ez rövidesen meg is látszott, elég sokat voltam beteg. Utána nem nagyon álltam vissza erre a rendszerre, míg egy nap nem találkoztam egy régi ismerősömmel.

Már rég nem találkoztunk, elmesélte mi történt vele azóta. Kiderült, hogy nemrég kapott egy ausztriai munkát. Kérdeztem, hogy ez mégis hogyan sikerült. Hát a Tiroli Álláskereső segítségével jutott ki. Itthon már teljesen megunta a rossz munkát alacsony fizetésért, így aztán úgy döntött, hogy szerencsét próbál kint. Jelentkezett a Tirolihoz, akik szívesen segítettek neki mindenben. A német nyelvű önéletrajzban, a motivációs levélben. És igazából ők keresték a munkát, a srácot később a munkaadók hívták fel! Ez azért elég komoly. Nem mindenhol kopogtatnak be az ajtón, hogy „Hello! Nem érdekel munka? Jól fizetünk.”. Én még nem találkoztam ilyennel, de várom a napot, amikor engem is hasonló ajánlatokkal zavarnak otthon. Az elhatározása és a kiköltözés között mindössze néhány hét telt el. Nagyon hamar talált munkát. Azonban hamar kiderült, hogy nem volt valami jó a munkakörülmény. Hát ilyenkor mit csinál az ember? Én lehet, hazaköltöznék. De neki segítségére volt a Tiroli csapata, és segítettek neki új munkahelyet szerezni. Ez is hamar megvolt, és az a hely sokkal jobban tetszik neki. Jó a munkaidő, sok pénzt félre is tud tenni, ami itthon egyáltalán nem sikerült neki. Egyébként felszolgálóként dolgozik egy étteremben. Minden nap kapnak valami gyümölcsöt, így sikerült is rászoknia a vitamindús életformára.

Ez után a találkozás után merőben gondolkodóba estem, hogy szerencsét próbáljak-e egy ausztriai munkával akár mosogatóként, vagy konyhai kisegítőként. Számtalan érv szól mellette, és egy ilyen biztos háttérrel, amit a Tiroli csapata nyújt, szinte nincs is semmi rizikó. Tehát mindenképp fontolóra veszem, és ha arra jutok, neki is vágok. Mindenesetre a gyümölcsöket már visszahoztam az életembe. Feltöltöttem otthon a raktárt, és minden nap megeszek legalább egy almát vagy narancsot. A telet is jobban bírom most már, ajánlom mindenkinek.

ausztriai munka