Ha mi a legjobbat fogyasztjuk, akkor adjuk a legjobbat a kocsinknak is

Régóta tudatosan élek, és figyelek az étkezésemre, hiszen úgy gondolom, hogy az egészséges étkezés meghatározója az életünknek, és azzal, hogy valaki egészségesen étkezik több évvel, akár évtizedekkel is meghosszabbíthatja életet, de biztosan minőségibb és boldogabb életet tud élni. Filozófiámat igyekszem másoknak is terjeszteni, és már vagyunk néhányan egy csoportban, akikkel napi szinten megbeszéljük, hogy ki mit vásárolt, és mit főzött belőle, hogy ezzel is segítsük egymást, hiszen mindannyian ugyanabban hiszünk. Így alakult, hogy egyik beszélgetésünk kapcsán a szomszédommal, kicsit eltértünk a témától.

Éppen közösen grillezett a család, ahol a szokásos bio zöldségek megfelelő fűszerezéséről hirtelen témát váltott szomszédom. Elmesélte, hogy Toyota márkájú gépjárműve nem muzsikál túlságosan jól. Nagyon sokat eszik mostanában, és a motor is zörög, de nem tudja, hogy miért van. Azt mondta, hogy volt már szerelőnél is a problémával, aki egy darabig értetlenül vakarta a fejét, mert úgy gondolta, hogy teljesen rendben van az autó. Aztán azt mondta, hogy talán az olajcsere megoldja a dolgot, és valami teljesen névtelen, és nagyon olcsó olajjal töltötte fel a kocsit. Itt felkaptam a fejem, mert tapasztalatból tudom, hogy olcsó húsnak híg a leve. Megkérdeztem a szomszédomat, hogy milyen motor olajt használt a szerelő, aki erre azt mondta, hogy fogalma sincs, mert nem nézte meg a dobozt. Mondtam, neki, hogy ez nagyon nagy felelőtlenség volt, hiszen ő is csak azt eszi meg, amiről tudja, mi van benne, és mi jó neki, akkor a kocsijára miért nem figyel annyira, hogy csak olyan terméket vásároljon a motorjába, amely megfelelő alapanyagot tartalmaz, és nem csak védi, de kíméli is a motort a működés közben. Megkérdezte, hogy tudok-e ajánlani neki valamit. Mondtam, hogy nem, de a Google a barátunk és megnézzük mit dob fel. Ne feledjük, hogy egy Toyota típusú autóról volt szó, és a vélemények alapján egyértelmű, hogy a választásunk az eneos  típusú motorolajra esett, hiszen mint megtudtuk, ez az egyik legjobb termék ezekhez a személyautókhoz. Nem beszélve arról, hogy tartalmaz olyan részecskéket is, amelyek segítenek előidézni a kedvezőbb fogyasztást is. Mondtam a szomszédomnak, hogy na, látod, ahogy te is megnézed minden doboz élelmiszeren, hogy milyen összetevőket tartalmaz, és az káros-e a szervezetednek, vagy szükséged van-e rá, ez ugyanúgy működhet az autók esetében is. Ezután jó hangulatban folytattuk a sütögetést, és a kerti partit. A menü grillezett zöldségek voltak, és natúr fűszerezésű csirkemell. Ez kifejezetten jó választás, hiszen megfelelősen elősegíti a bélflóra kedvező alakulását, nem beszélve arról, hogy a zöldségekben rengeteg a vitamin, ami segíti a szervezet megfelelő működését. Én, amikor csirkét veszek, figyelek arra, hogy csak is boldog csirkét vegyek, amely olyan helyen volt tartva, ahol bármikor kimehetett a szabadba. Fontos, hogy ezek a jószágok sokkal izmosabbak lesznek tenyészetben tartott társaiknál, így a húsuk se lesz annyira zsíros, és még finomabbak is, hiszen nem csak tápon éltek egész életükben, hanem kapirgálhattak kedvükre. Miután megettük a boldog csirkét mi is sokkal boldogabbak lettünk, hiszen teli hassal, sokkal szebben lehet látni az életet. Szomszédom mondta, hogy holnap megrendeli a kiválasztott motorolajt is, hátha van abban valami, amit mondtam.

Jövő héten csörgött a telefonom, hogy a szomszédom átjönne hozzám egy kicsit, mert beszélni szeretne velem. Mondta, hogy az új motorolaj teljesen bevált, és a legjobb választás volt, ami csak lehetett, mert azóta az autó teljesen új életre kelt. A motor nem zörög, nem csattog sokkal halkabb, és a fogyasztás is kedvezőbb. Ezt gyorsan letesztelve ki is mentünk a bio piacra új finomságok után kutatni.